AYDIN DİDİM İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

120.000 ESER ARASINDAN DİDİMLİ ÖĞRENCİMİZ TÜRKİYE 3. OLDU

120.000 ESER ARASINDAN DİDİMLİ ÖĞRENCİMİZ TÜRKİYE 3. OLDU

Cumhurbaşkanımızın Değerli Eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında düzenlenmiş olan, "Geri Dönüştürülebilir Atık Yarışması"nın ödül töreni, öğrencilerimizin ve ailelerimizin heyecanıyla, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin BİRPINAR Beyefendinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Recep AKDEMİR yaptığı açıklamada " Didim'de, her kademedeki öğrencilerimiz, müfredatımızla birlikte geri dönüşümü ve sıfır atığı yaparak yaşayarak eğitim ortamlarında öğrenip, sosyal çevrelerinde bu doğru yaklaşımları uygulamaktadırlar. İlçemiz okulları birçok alanda ulusal ve uluslar arası yarışmalara ve faaliyetlere katılmaktadır. Didim Anadolu Lisesi öğrencimiz 10/E sınıfından Betül ARKAN fotoğraf kategorisinde Türkiye Üçüncüsü olarak, Didim'in gururu olmuştur. Emine Erdoğan Hanımefendinin  "Ben merkezli anlayıştan, insan merkezli anlayışa geçmezsek her şey için çok geç olacak. İşte bu nedenle, sizleri çevre sorunlarının çözümünde rol almaya davet ediyorum." Sözlerine, davetine icabet etmiş olduk. İnanıyorum ki, idareci, öğretmenlerimizle, ailelerimizle,  geleceği inşa edecek çocuklarımıza daha sürdürülebilir bir gelecek, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için 7 den 77 ye Geri Dönüşüme, Sıfır Atık Projesi faaliyetlerine katılarak, okullarımızda evlerimizde, denizlerimizde, havayı toprağı suyu koruyarak, sahip çıkarak, sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz. "Sıfırdan başlıyoruz" temasıyla düzenlenen yarışmada,ülke genelinden 10. Bin okul ve 120.000 eser arasından, Türkiye 3.lüğünü Didim'e kazandıran Didim Anadolu Lisesi öğrencimiz Betül ARKAN'ın bu başarısı, ilçemizdeki öğrencilerimize Geri Dönüşüm ve Sıfır Atıkt'a ivme kazandıracaktır.  Mevlana'nın deyişiyle, 'Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez'. Betül ARKAN öğrencimizin çevre bilinci, duyarlılığı konusunda bir çok mumu tutuşturacağını biliyor tekrar, öğrencimize, yetiştiren ailesine, meslektaşlarım olan öğretmenlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum " Dedi.

Yeni Mahalle Ortaokul Caddesi No 17 Kat 2 P.Kodu 09270 Didim / AYDIN - 0 (256) 8114529 / 0 (256) 8116200

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.